Hjemmelavede karameller til enhver smag

Mon ikke de allerfleste kan lide karameller? Der sælges i hvert fald bjerge af industrielt producerede karameller, som forhandles i supermarkeder og døgnkiosker, på tankstationer og mange andre steder – og i forskellig kvalitet. Men selv de bedste af disse kan ikke måle sig med håndlavede karameller fremstillet efter gamle håndværkstraditioner af udsøgte råvarer og langtidskogning i kobbergryder over åben ild.

Sådanne hjemmelavede håndværkskarameller har været nærmest umulige at skaffe indtil 2006, da Københavns første og hidtil eneste karamelkogeri åbnede.

 

Københavns første karamelkogeri

I 2006 åbnede Karamelleriet i en nedlagt cykelkælder i Jægersborggade på Nørrebro i København, og Tina og Charlotte fra Bornholm kunne realisere en mangeårig drøm: et ægte karamelkogeri, hvor de to kvinder producerede hånd- og hjemmelavede bløde karameller efter gamle traditioner. De fik så stor succes, at de allerede efter to år kunne åbne en lille butik og produktion af karameller på havnen i deres hjemby Svaneke.

I dag producerer Karamelleriet mange slags karameller. Sortimentet er blevet stort og omfatter flødekarameller, hårde karamel rocks, bløde karameller med lakrids, chokolade, frugt og pebermynte samt blød fudge i flere smagsvarianter.

Gaveæsker og særlige tilbud

De hjemmelavede karameller sælges også i blandede gaveæsker af forskellige og sampakninger – ideelle som værtindegaver, men fås også med påskrifter som "GOD BEDRING", "HURRA", "TIL FAR/MOR", "BARE FORDI" og "DET PERFEKTE PAR" – sidstnævnte fås sågar i to regnbue udgaver, "HR. FORNEM" og "FRU FIN".

Fra tid til anden hænder det, at nogle karameller i konsistens og/eller form ikke lever helt op til standarden, mens smagen er, som den skal være. Du kan købe disse 2. sorteringskarameller, både i butikken og i webshoppen, til en billig pris under "STOP KARAMEL SPILD".

Oplev det gamle håndværk

Butikken i Jægersborggade er åben alle dage. Klokkeslæt og åbningstider i Svaneke kan du finde på Karamelleriets hjemmeside.

I åbningstiden kan du ikke blot købe karameller – du kan også indsnuse den forførende duft og følge hele fremstillingsprocessen: hvordan ingredienserne ved langtidskogning i kobbergryde over åben ild forvandles til ægte håndværkskarameller.

Online køb og fragt

Karamelleriets webshop, www.karamelleriet.dk, er åben døgnet rundt, undtagen ved lejlighedsvis vedligeholdelse. Du kan betale med Dankort, Visa, MasterCard, American Express, JCB, Maestro og MobilePay.

I Danmark sker leveringen med sker med PostNord, GLS, Dao eller Bring, og leveringstiden er almindeligvis 1-2 hverdage, Til udlandet leveres med PostNord, GLS, DHL eller UPS, og der går typisk1-5 hverdage, Priser for fragt til ind- og udland kan ses på Karamelleriets hjemmeside.

pexels-irina-p-14631349.jpg

Kategorier