Kom helt ned i detaljerne med praktiske lupper

Nyder du at studere naturens rige plante- og dyreliv? Så er en lup et helt uundværligt og særligt praktisk redskab på turene i det fri eller blot i altankassen. Her kan du nemlig zoome ind på de mange små detaljer, du normalt ikke ser med det blotte øje. Med lupper fra Naturbutikken får du frihed til at gå på opdagelse i planternes skjulte verden.

 

Fra biologiundervisning til hverdagens små opdagelser

Mange forbinder luppen med biologiundervisningen i folkeskolen, hvor det under forskellige undersøgelser og forsøg var nødvendigt at forstørre de helt små detaljer. Med lupper fra Naturbutikken bliver du ført tilbage til oplevelserne i biologilokalet, og du får et nyt indblik i de mange enkeltheder, naturen består af. Lupper fås med forskellige glas og forstørrelsesniveauer. Du har bl.a. mulighed for at vælge typen akromatisk. Denne type er bygget op af en bi-konveks og en plan-konkav linse, der sikrer en helt randskarp og 100 % farveægte betragtning. Derudover finder du også typen aplanatisk, som består af to plan-konvekse linser. Det giver et helt fladt betragtningsfelt uden forvrængninger samt en 100 % randskarp betragtning med en fin farvegengivelse. Når det kommer til forstørrelsesniveauer, har du også forskellige valgmuligheder. Naturbutikken fører dem i forstørrelsesgrader fra 3x til 20x forstørrelse. Den hyppigst brugte til f.eks. botanik er 10x forstørrelse, hvorimod de fleste vælger 20x forstørrelse til mosser og svampesporer.

Indslagslupper og indbygget lys

Lupper behøver ikke at være store og klodsede for at give den bedste forstørrelse og klarhed. For større frihed kan du med fordel vælge en indslagslup. I sammenklappet tilstand fylder denne type kun få centimeter, og du kan derfor nemt putte den i lommen og tage den med dig rundt. På den måde har du altid mulighed for at nærstudere de mindste detaljer i skoven, parken eller i altankassen. Dårlige lysforhold skal selvfølgelig ikke stoppe dig fra at nyde livet i naturen. Med en lys-lup får du et optimalt lys til at komme helt ned detaljen. Lyskilden er typisk en LED-lampe, der har et enormt lavt energiforbrug og flere tusinde brænd-timer. Uanset om det er gråvejr, eller solen er ved at gå ned, har du således altid optimale lysforhold til at gå på opdagelse. En lup er et praktisk redskab, der ikke kun er interessant at bruge for naturentusiaster, men også for børnefamilien, der holder af lange dage i haven. Her kan børnene nemlig på en sjov måde lære om de mange elementer, der opbygger vores små økosystemer.

Naturbutikken

Kategorier