Hos Dorch & Danola finder du bl.a. en trædrejebænk og en planskiver i smart design

Dorch & Danola sælger mange forskellige slags værktøj til træarbejde fra forskellige gode mærker. Skal du bruge en planskiver eller en trædrejebænk, så læs med her. 

 
Dorch & Danola

Trædrejebænk

Hos Dorch & Danola kan du finde mange forskellige slags værktøj til træarbejde, og der er alt hvad den professionelle og amatøren skal bruge til både snedkerarbejde, tømrerarbejde og kunstnerisk arbejde med træ samt værktøj og maskiner til metalarbejde. Hvis du skal bruge en god trædrejebænk, så skal du tage et kig på siden, for her kan du finde et flot udvalg af trædrejebænke fra JET, Hager m.fl. Drejebænke bruges til at dreje træ med, og det er en metode, hvor et emne spændes fast imellem to skiver, som drejer rundt, og derefter bearbejdes med drejejern eller drejeknive. På den måde arbejder man altid helt symmetriske hele vejen rundt om emnet. Det bruges til bl.a. at skabe stoleben, bordben, sokler, skåle, pokaler og andet i træ med. Mange kunstnere bruger også trædrejebænke til at lave figurer og skulpturer i træ, for der er enormt mange muligheder for at lave spændene ting. 

Smart og praktisk planskiver

Hvis du arbejder med trædrejning, så skal du bruge planskiver til at spænde dine emner op med. Der er forskellige slags i forskellige størrelser, og det er praktisk hvis du fx skal dreje store emner og har brug for store planskiver. Skiverne har huller i, så du kan sætte skruer i, som skrues ind i emnet – dette giver større sikkerhed og sikrer, at emnet slet ikke flytter sig den mindste millimeter, selv når du arbejder hårdt på det med drejejernet. Der skal nogle gange lægges kræfter i, så det er vigtigt at have stabile forhold – en drejebænk, som ikke rykker sig og stærke planskiver, som giver gode forhold for at arbejde. Du kan finde alt hvad du skal bruge til arbejdet med trædrejning i butikken, hvor der både er drejebænke, drejejern, bor til trædrejning og meget mere. Det er en ældgammel teknik, som stadig bruges flittigt af fx møbelsnedkere i dag, da den giver nogle fantastiske resultater.

Kategorier