Kvit smøgerne - gå online!

Nytåret er passeret, og nytårsfortsætterne skal nu fastholdes. Har du planer om at lægge smøgerne på hylden, kan du gå det danske online apotek Webapoteket få hjælp til at gennemskue junglen af medicinske rygeafvænningsprodukter.

Husk, at de kan bruges til at hjælpe dig igennem abstinenser, men de kan ikke udrette mirakler.

Der findes både håndkøbslægemidler og receptpligtige lægemidler til hjælp ved rygestop. Produkterne i håndkøb indeholder alle nikotin og der er mange forskellige lægemiddelformer at vælge imellem.  På Webapoteket kan du få vejledning i hvilket produkt, der passer bedst til din situation. Du kan også tale med din læge, som kan vurdere hvorvidt et receptpligtigt lægemiddel, kan være en hjælp for dig. Nedenfor kan du se en kort beskrivelse af de produkttyper, som findes til rygestop i håndkøb.

Nikotinplaster

Nikotinplaster virker ved at nikotinen optages gennem huden til blodbanen. Plastrene findes i forskellige

styrker, både som dagplastre (Nicorette) og døgnplastre (Nicotinell). De tager ikke den akutte rygetrang, men dækker det basale behov for nikotin. Det kan for nogle være en fordel at kombinere plastret med et af de andre midler.

Nikotintyggegummi

Nikotintyggegummi findes i 2 og 4 mg fra både Nicorette og Nicotinell. Der er et hav af smagsvarianter fx mint, frugt, lakrids, icemint. Tyggegummiet anvendes til at lindre akut rygetrang. Det skal ikke bruges som almindeligt tyggegummi. Det er vigtigt at lære at tygge på en særlig måde, læs der for vejledningen grundigt før brug.

Nikotinnæsespray

Næsesprayen  anvendes ved høj nikotinafhængighed. Næsespray virker ved at tilføre nikotin gennem næseslimhinden. Man tager et pust i hvert næsebor efter behov, sprayen må ikke inhaleres. Vær opmærksom på, at næse og svælg kan blive meget irriteret de første par dage.

Resoribletter og sugetabletter

Der findes også resoribletter og sugetabletter, der opløses i munden, og optages gennem mundslimhinden.

Rygetrangen mindskes, fordi tabletterne afgiver nikotin, når de ligger under tungen eller suges på. De findes i mange froskellige smagsvarienter. Her bør du også læse vejledningen grundigt før brug.

Mundhulespray

En mundhulespray (Nicorette Quick Mist) sprayes i munden hvorved nikotinen optages via mundslimhinden.

Få vejledning i valg at det rette rygestopprodukt

Du kan altid få råd og vejledning på Webapoteket, som er et dansk onlineapotek med salg af håndkøbslægemidler, kosttilskud og hudplejeprodukter fra Hadsten apotek. Når du handler på Webapoteket, bliver du betjent af uddannet apotekspersonale, som sikrer, at kvaliteten af produkterne er veldokumenteret, og at fagligheden er i højsædet.

Kategorier