Dansk app-virksomhed har international vind i sejlene

Den digitale vækst i Danmark spirer derudaf. Den danske virksomhed Nodes har netop fået en økonomisk indsprøjtning fra asien.

Interesse fra asien

Monstar Lab, en asiatisk leder inden for digital produktudvikling, overtager hovedparten af aktierne i den danske app-virksomhed Nodes. Desuden bakker Monstar Lab op med en betydelig investering, som skal give øjeblikkelig vækst i den danske virksomhed, som for alvor har vind i sejlene.

Grunden til, at Monstar Lab overtager hovedparten af aktierne i Nodes er, at den asiatiske økonomiske gigant vil udnytte deres magtfulde positioner i deres hjemmemarkeder og tage et stort og seriøst spring ind i de europæiske markeder. Med andre ord, er der tale om startskuddet på en meget ambitiøs vækstrejse for Monstar Lab. En del af den rejse er altså, at tage en dansk virksomhed til hjælp.

 

Danmark er det naturlige valg

Investeringen er en del af den overordnede vision hos Monstar Lab om at opbygge en førende virksomhed, når det kommer til global og digital produktudvikling. Monstar Lab har gjort deres arbejde grundigt, og det er ikke tilfældigt, at man valgte netop Danmark som samarbejdspartner. Den asiatiske virksomhed har nemlig foretaget en omfattende analyse af de europæiske markeder og desuden har Monstar Lab besøgt mere end 50 digitale virksomheder i hele Europa. Efter den grundige studietur blev danske Nodes altså valgt som europæisk partner.

Valget er ikke bare baseret på Nodes imponerende resultater og stærke portefølje af kunder, men er også baseret på det danske miljø for software og app-udvikling, hvor mange ser Danmark som et internationalt fyrtårn. Det siger administrerende direktør for Monstar Lab CEO Hiroki Inagawa.

”Når man ser på det digitale rum rundt omkring i hele Europa, så står Danmark ud på forskellige vigtige parametre set fra vores perspektiv. Vi er imponeret over den stærke og massive mængde af talenter, deres arbejdsmoral, kreative tankegang og en stærk designtradition. Det er lande som Danmark, der investerer i landsdækkende digitalisering og teknisk uddannelse af den bedste kvalitet, som vil skabe fremtiden i det her hurtigt skiftende marked”, siger Hiroki Inagawa.

Danmark bliver ved med at toppe internationale og europæiske placeringer i diverse erhvervsmålinger på grund af et meget gunstigt erhvervsklima. I 2017 rangerede Danmark nummer to i Europa i en undersøgelse, der målte landes evne til at levere resultater inden for innovation. Undersøgelsen rangerede de nationale innovationsøkosystemer efter parametre så som digital produktudvikling, attraktive forskningssystemer, udgifter for udvikling og beskæftigelseshyppighed i videnstunge industrier.

 

Hos danske Nodes er humøret højt

I den danske virksomhed Nodes ser man aftalen med Monstar Lab som en investering i at kunne tiltrække talent i fremtiden.

"Siden dag et har vores ambition været at tiltrække de bedste og mest lidenskabelige talenter i branchen og skabe fantastiske løsninger til vores kunder. Og da kampen for talent er stigende inden for den digitale branche med mange store spillere, der udvider deres tjenester inden for vores ekspertise, tror vi, at vores partnerskab med Monstar Lab vil bevare og udvide vores evne til fortsat at tiltrække talenter i fremtiden, og støtte vores fortsatte vækstrejse ", siger medstifter af Nodes Daniel Højris Bæk.

 

Om Nodes

Nodes er en dansk virksomhed som udvikler apps. Hos Nodes har man specialiseret sig i at udvikle komplekse apps til andre virksomheder. Holdet består af 75 ansatte spredt i London, København og Århus. Nodes har udviklet apps siden 2008.

 

Om Monstar Lab

Monstar Lab er en af de største spillere inden for digital produktudvikling i den asiatiske region med mere end 600 ansatte i kontorer i Japan, Kina Filippinerne, Bangladesh, Vietnam, Singapore og San Francisco.  

Kategorier